Fuat Oktay Teknoloji Fuarı’nda Konuştu: “Şu Anda İşlenecek Müthiş Bir Verimiz Var”
Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, “Dijital devlet çalışmaları sayesinde halkın elindeki büyük bilgiyi karar alma mekanizmalarında kullanmak için adımlar atıyoruz. Şu anda işlenmesi gereken çok büyük bir bilgimiz var. Hem e-devlet, hem coğrafi bilgi sistemleri hem de sivil toplum kuruluşlarından oluşan bunları entegre ediyoruz.” Biz bunu yapıyoruz, o süreç fiilen başladı. Büyük miktarda veriye ulaştık. Ayrıca 2030 yılına kadar dijital ekonominin 30 trilyon dolar civarına ulaşacağını da biliyoruz.”
Ankara Bilim Üniversitesi tarafından bugün ATO Congresium’da düzenlenen “Verimlilik Teknolojileri Fuarı”nda Başkan Yardımcısı Fuat Oktay konuştu. Oktay, durumu şöyle özetledi:
“TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE SÖZLEŞMEMİZİ YENİLİYORUZ”
“Nesnelerin İnternetinden Davranışların İnternetine geçiş, makine öğrenimine insan faktörünün eklenmesi, mikrodalga fonetik ve kuantum sensörlerin günlük hayatın bir parçası olması bekleniyor. Türkiye olarak yüksek değerimizin farkına varıyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın öncülüğünde milli teknoloji ve güçlü sanayi vizyonu ile yapısal dönüşüm ve sürdürülebilir ekonomik büyüme hedefi, bir yanda yerli milli savunma sanayi projemiz, kaynak teşkil eden bilişim sektörümüz var. gururla beklediğimiz güç projelerimiz. Teknofest’te olduğu gibi, hayalleri tasarım ve inovasyonla buluşturan bu etkinlikte de teknolojiden tamamen bağımsız olan Türkiye’deki sözleşmemizi her yıl yeniliyoruz ve Bunun için herkesten çok şey bekliyoruz, Türkiye yok.
“ŞU ANDA İŞLENMESİ GEREKEN MUHTEŞEM VERİLERİMİZ VAR”
Dijital devlet çalışmaları sayesinde kamunun elindeki büyük veriyi karar mekanizmalarında kullanmak için adımlar atıyoruz. Şu anda işlenmesi gereken süper verilerimiz var. Hem e-devlet, coğrafi bilgi sistemleri hem de sivil toplum kuruluşlarını entegre ediyoruz ve bu süreç fiilen başladı. Büyük bir bilgiye ulaştık. Ayrıca 2030 yılına kadar dijital ekonominin 30 trilyon dolar civarına ulaşacağını da biliyoruz. Bu ciltten pay alamayan ülkelerin gelecekte yeri olmayacağını da biliyoruz ve çalışmalarımız bu çerçevede. Gelin bu bilgileri birlikte işleyelim. Cumhuriyetimizin 100. yılına böyle bir ‘bilir’ yapmanın heyecanı, azmi ve daha fazlasıyla girelim.
“TÜRKİYE’DE TEKNOLOJİYLE İLGİLİ HER ŞEYİN ÇOĞU CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİ ALTINDA UYGULANMIŞTIR”
Siyasi geçmişimize baktığımızda Türkiye’de teknolojinin büyük bir kısmı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti hükümetleri döneminde hayata geçirildi. Artık çığır açan teknolojilerde yerini almak isteyen bir Türkiye var ve bu alanda da somut hedefler koyan bir Türkiye var. Görünen o ki Türkiye’nin tarım teknolojisi, yenilenebilir enerji altyapısı, nükleer enerji yatırımları, savunma sanayi altı artı bir tablosu için tehdit oluşturuyor. FETÖ’nün, PKK’nın, efendilerinin Türkiye’nin tam bağımsızlığını istememesi kadar Altı Masa’nın da istemediğini görüyoruz. Bunlara ne gerici zihniyetle bakıyoruz ne de ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara izin veriyoruz. İthal danışmanlara veya kiralık danışmanlara ihtiyacımız yok.”